diumenge, 2 de maig del 2010

Cartes GAMAR

Fa cosa de 3 o 4 mesos em vaig llegir el llibre "Viure les Matemàtiques de 3 a 6 anys" de la Maria Antonia Canals i us el recomano (no te desperdici); no us faig cap resum perque algú ja ho ha fet per mi (:D) i, a més, molt ben fet. Si punxeu aquí podreu llegir l'entrada de l'Àfrica d'Un desert a casa. També vaig veure aquests videos de la Universitat del País Vasc (només els dos primers).

Amb tot això, vaig fer alguns materials, entre ells aquestes cartes:



Si la cosa surt bé, aquí us les podreu descarregar en format PDF.

Bé, com podeu veure hi ha 27 cartes amb 3 variables diferents, es del tipus blocs lògics, però una de les variables es la quantitat (les altres dues son el color i la forma).

S'ha d'entregar el material a l'infant i se li ha de demanar que faci 3 grups, se suposa que la primera classificació la farà per color, després li demanes que facin 3 grups diferents i classificarà per forma i quan li demanis la 3ª classificació trigarà una mica més, però, clar, acabarà classificant per quantitat.

Al seu moment, li vaig presentar les cartes a l'Àfrica i li vaig dir que havia de fer 3 grups, la vaig desconcertar ¿com, mamà? li vaig dir que fes 3 muntanyetes i intentava fer muntanyetes posant les cartes de peus sense cap criteri... Fes-ho tu i ensenyam mamà. Vaig compendre que m'havia equivocat, no era el seu moment i li posen nerviosa els exàmens :S... Li vaig deixar les cartes per allà confiant en que en algún moment les agafaria i els hi donaria voltes ella sola.

:) El seu moment ha arrivat avui: les ha agafat, les ha portat a la cuina i (jo pensava que no faria gran cosa) les ha classificat per forma i ho ha fet per si mateixa, vull dir, no ha tingut cap necessitat d'ensenyar-m'ho, jo ho he vist, clar, perquè estava a l'aguait, però ella no m'ha dit res. No se si continuarà donant-lis voltes o es tornaràn a la prestatgeria durant uns quants messos, el que faci m'estarà bé :)

2 comentaris: