dilluns, 14 de juny del 2010

El nostre primer pa

Jejeje! Ens hem fet forneres!
Us presento la nostra nova panificadora:




I em començat la nostra tasca... No he volgut ser molt agossarada i hem començat amb el més senzillet:
- 350ml aigua
- 1 cullaradera de sal
- 1 cullaradera de sucre
- 500 grams de farina blanca d'espelta
- 8 grams de llevat deshidratat
En aquest ordre. Fàcil, no?
A l'Àfrica li ha encantat anar possant ella tots els ingredients que li anava deixant; es com si hagués fet el pa ella sola...




Com que haviem d'esperar moooolta estona, hem aprofitat per fer unes quallades amb llet de cabra. Un altra cosa senzilleta:
- 500ml de llet de cabra
- Polvos de quallada

Es posa la meitat de la llet al foc i es dissolen els "polvos" en la llet freda, quan bull es barrejen, que bulli un altre cop, es treu del foc uns segons, que torni a bullir i a la nevera 4 hores.






Que com han sortit les coses?
A mi i al pare el pa ens ha agradat molt. A l'Àfrica no :S, bé, amb Carobela ha dit que estava superbonissim, però bonissim, bonissim, eh?



I la quallada si, amb una miqueta de mel, per xerrupar-se els dits.
Mirarem d'anar complicant una miqueta les properes receptes ;)

5 comentaris:

  1. Fantàstic això de la panificadora, oi? Nosaltres l'hem tingut molts anys i com que trobàvem el pà tant bò, en Jordi diu que des de llavors que es va engreixar! Però jo crec que va ser la paternitat. Hahaha, cadascú amb les seves teories! Doncs ara fa un anyet que s'ens va morir la màquina i vam decidir fer un any sabàtic. I Ara fa un parell de mesos que hem trobat una nova fórmula, jo poso els ingredients i els remeno amb la cullera, la Violeta ho amasa una bona estona, el temps ho fermenta i el forn el cou. Així ens va la mar de bé (no estàvem per despeses i la necessitat de menjar pa bò ha fet la resta). Les nostres receptes preferides són el de llavors i el d'anous. També ens agrada fer panets i trenes.
    Ja ens explicaràs les teves, així renovarem! Ah, d'olives també queda molt bò i el d'anís, per fer esmorzars dolços.

    On els compres els polvos per quallar la llet de cabra? M'agradaria probar-ho. Vam tenir una bona temporada de kèfir, ara el comprem fet, però els iogurts de cabra, quan en tenim de la cooperativa volen a casa, potser m'animo.

    Gràcies per compartir Sabrina, una abraçada. Per cert, si fem trobada de NIC a l'agost a Calella vindrieu? Ja diràs.

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta! Nosaltres fem el pa a mà, però em tempta això de la panificador!
    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Ostres! No em pensava que podia coure'l al forn... Encara que sent realista i tenint en conte les edats de les nenes, potser en faria 2 a l'any :S. La màquineta aquesta t'ho fa tot!!!

    Fil, els polvos de la quallada són toxipolvos de la Royal i son a qualsevol super.
    La trobada de Calella, si la feu la última setmana gairebé segur que som per aqui i venim segur. Ens veurem a Llafranc?

    Un peto a totes dues.

    ResponElimina
  4. No hi anirem a Llafranc. Per cert, ens deixen una masia al maresme un parell de mesos, si us ve de gust visitar-nos hi esteu convidats!

    ResponElimina
  5. Oohhh! (lo de Llafranc) Mmmmmmm! que temptador (la masia) no et diré que no.
    Molts petons!

    ResponElimina