divendres, 18 de juny del 2010

Bugada matemàtica

Tal com vaig comentar en aquesta entrada recomano llegir el llibre "Viure les matemàtiques de 3 a 6 anys" de Mª Antonia Canals, també un remeto al bloc de l'Africa de Un desert a casa on fa un resum d'aquest llibre molt bo i afegeixo aquest enllaç a la Universitat del País Vasc on trobareu un parell de videos moooolt interessants.

Es tracta d'imprimir aquestes camises, les he fet en blanc i les he imprés directament en fulls de diferents colors, després he pintat amb retolador negre els botons a cada camisa (algunes les he deixat sense botons).

El joc serveix sobretot perque nosaltres, els pares (o docents en el seu cas) comprovem en quin estadi de comprensió matemàtica es troba l'infant.

En aquest joc hi ha 3 variables: tipus camisa (maniga llarga o maniga curta), color de la camisa (3 colors diferents) i número de botons que te la camisa (4 variables númeriques).



Es tracta llavors de fer un tendall amb cordes de posar i treure. Primer li posem 3 cordes pel tal que el nen ordeni per color, després li treiem una i ordenarà per mida de màniga i finalment li posem les 4 i, tard o dora, ordenarà per número de botons. Aquesta es la teoria, es clar.

L'Àfrica va veure com les feia i de seguida es va fixar en que algunes no tenien botons, aixi que li vaig posar les 4 cordes a veure que passava.

Primer de tot, va descartar totes les camises sense botons, després va dir: les petites per la Mara que es petita i les grans per mi; i va posar totes les camises de màniga curta al costat de sa germana i dels colors senzillament va dir "mira, son dels colors que m'agraden, vermell, lila i blau" (quina casualitat, oi?) i no les va triar...

Va trobar les 3 variables en 5 minuts, però, classificar, només va classificar segons la mida de la màniga. Dintre d'un temps, tornarem a fer bugada a veure com avança la cosa ;)

3 comentaris:

  1. cómo me suenan esas camisas...

    Muy buena la idea de imprimir las blancas en papel de color!!!

    besos

    ResponElimina
  2. Sin ti no hubiera echo esta colada ;). Lo del papel de color lo dijo alguien en el foro y me pareció genial.

    Un beso.

    ResponElimina
  3. Estas camisas son una chulada, ya las había visto en el blog de Àfrica y al final terminaré haciéndolas hahaha.

    Yo también uso los folios de colores para todo, mucho mejor que tirar de la impresora :)

    Moltes petós y grácies per participar :)

    ResponElimina