dissabte, 1 de novembre del 2014

Halloween

Aquest any ens ha donat per celebrar halloween, mira!
Ha vingut tot rodat, com de costum...

Primer va ser un petit debat al Facebook amb un amic d'aquests radicals de la csstanyada, que deia que havíem de passar dels yankees i preservar les nostres costums. No volia parlar per parlar i vaig anar a la wiki perquè em confirmés algues coses i, com no, en vaig descobrir de noves...

El resum es que totes les tradicions al voltant d'aquesta celebració venen de la epoca celta i que els nostres panellets son del segle XVIII, provenen també del nord d'europa i es feia servir com a menjar beneit en celebracions religioses.
Aquí us deixo els dos enllaços:
Halloween
Panellets

Em van agradar les històries i, clar, se les vaig explicar a les nenes que ja anaven fixant-se en les disfresses. L'Africa ho va tenir clar de seguida...: mama, vull celebrar halloween!

I al cap d'una estoneta ens va enviar un missatge una amiga/veïna candenca per proposar-nos participar en una ruta halloweriana amb el lote completo, disfresses, decoració de casa i trick or treat.

Hem fet castanyes al forn però, i les hem tret a passejar quan hem fet la ruta, la Mara, que ha decidit disfressar-se de vampira-castanyera...

Us desitjo un molt bon any!!!

3 comentaris:

  1. Totes les tradicions en algun moment o altre van ser introduïdes..... ;) Els primers a celebrar el Nadal també duen haver sigut "raros" jejeje.
    El que no m'agrada molt és la comercialització de les festes aquestes, això crec que és el que hem d'evitar. Però disfressar-se, fer galetes a casa, passejar pel barri, cantar cançons i decorar la casa........... totes les ocasions són bones jejejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) aixo dic jo!

      Tornant al tema, tampoc crec que sigui nomes aixo, també sento que hem de preservar els reís va pare Noel i no hi veig massa diferencia a nivell comercial ;)

      Abraçada!

      Elimina
  2. M'encanta, jejejejeje. Vam parlar amb el Brian (irlandès) i ens va dir que la tradició era celta.

    La veritat és que a casa no celebrem amb èmfasi cap celebració, crec que actualment totes tenen doble intenció (religiosa o comercial). Tant és, no m'agraden ni les unes ni les altres.


    Però a l'Adrián tot el que sigui tema morts, li MOLAAAA!!! jejejejejeje

    ResponElimina