dimarts, 26 de juny de 2012

Solstici d'estiu

Una nova festa per al nostre calendari de celebracions! :)
Una festa important a més, el solstici, l'inici de l'estiu.

Els he parlat a les nenes de la nit més curta, que molts diuen que es tracta d'una nit màgica, que diuen que les herbes que es recullen al bosc aquella nit guareixen més que si les reculls un altre dia...

A l'Africa i la Mara els fan molta por els petards i per aquí se'n senten molts... Aixi que vam comprar unes bengales i unes bombetes (ara n'hi diuen cebetes) per tal de treure-li una mica de ferro a la cosa.

A l'Àfrica li ha agradat, a la Mara encara no :)El 22 vam fer una estrella d'estiu per posar a la finestra, bé, la vaig fer jo, encara que l'Africa practicava amb d'altres paper i li quedava força bé, crec que pot ser bon moment per començar amb l'origami, alguna cosa senzilleta. Us deixo aquí l'enllaç per si un animeu a fer-la, dir-vos que el paper óptim per fer-la el podeu trobar aquí.


Vam passar la nit de Sant Joan a Figueres i el nostre veí ens va dir que feia un ritual aquella nit, a l'Àfrica li va agradar tant la idea que el vam fer nosaltres també.

Es tractava d'escriure en un paper aquelles coses que no t'han agradat durant l'any i després tirar aquest paper en un petit foc ben controlat. L'Africa encara no escriu, i jo vaig dir-li que les lletres eren simbols perque els demés entenguin el que volem dir, que aquell paper només el "llegiria ella" i per tant podia fer servir els simbols que volgués, i així ho va fer.Al matí següent, donant una volteta pel bosc, vam trobar al peu d'un roure (arbre màgic per excel·lència d'antigues cultures) un parell de fades-flors al voltant d'una foguera i il·luminades per un gran sol de feltre.


La foguera esta feta amb una base de feltre, un cercle de pedres (enganxades amb la pistola de silicona), unes branquetes i llana cardada de color groc i vermell.

Que tingueu un bon estiu!!!!


1 comentari:

  1. M'encanta la foguera amb les fades d'estiu!!

    Bon estiu a vosaltres també!

    ResponElimina