dilluns, 2 de juliol de 2012

Salines

L'altre dia, l'Africa em va demanar con es feia la sal.

Vaig pensar que una experiència val més que 1000 paraules :) i  vaig preparar els materials: un paquet de sal, un pot amb aigua, un recipient i una "porta".Vaig disoldre dues cullarades de sal en l'aigua. Vaig haver de calentar l'aigua una mica per tal que es dissolguessin del tot.


Llavors vaig fer servir aquest recipient per pintar que em va servir per dir que obrien una porta que deixava passar agiua de mar dins una explanada i després tornaven a tancar aquesta porta per tal que el sol pogues fer la seva feina. No se si realment es així, però imagino que no serà gairé diferent i, a més, crec que això no era el més important per ella ;)

Vam deixar la nostra salina uns dies a la terrassa, en un lloc que li donés bé el sol...


L'Africa anava cada dia a veure-la, fins que el darrer dia (després d'un cap de setmana fora) la va trobar així :o


La cosa, es que havia vist com JO posava sal a l'aigua i, clar, això es una mica trampa... Així que vaig aprofitar el bon temps i una visita a la platja, per recollir una mica d'aigua de mar.

La primera sorpresa va ser comprovar que l'aigua de mar, posada en un got, es del mateix color que l'aigua de l'aixeta... Transparent!

Novament, vam vessar l'agiua en un recipient, ara ja no calia el truc de la "porta" i deixar-lo al sol.Al cap d'una setmaneta, em tornat a tenir la nostra sal :)


3 comentaris:

  1. M'apunto aquest experiment per fer amb els meus fills, segur que els hi agrada moltíssim!! Gràcies per compartir-lo!

    ResponElimina
  2. Excelente experimento, me ha encantado!! Muchas gracias por compartir. Un besico.

    ResponElimina