dimecres, 27 d’abril del 2011

Pa sense llevat

Aquí us mostrava com havíem fet el nostre primer pa.

Teníem un petit problema, però, el llevat, li deixa un regustet àcid que no ens acabava de fer el pes...

Un parell d'amigues (la Mar i l'Angèlica) em van aconsellar com fer-ho per solucionar-ho: canviar el llevat per bicarbonat.

El bicarbonat, però, no ha de fermentar; es més, si està molta estona barrejat amb la massa sense calentar-la, perd la seva "força"; així que (si vols fer el pa amb la panificadora) s'ha d'estar una mica atenta al principi, això si, per compensar, s’acaba molt abans.

Jo deixo que faci el primer barrejat, que dura al voltant de 10 minuts, quan s’atura per fer la primera fermentació, faig que acabi el programa i directament poso el programa de fornejar.

La veritat es que em surt una mica compacte, però està deliciós. A més, es curiós comprovar que, encara que el pa surti més petit, triga els mateixos dies en acabar-se i sense racionar-lo de cap manera!

2 comentaris:

  1. Muchas gracias por la información! Nosotros no hacemos todavía pan en casa...pero pronto nos pondremos en faena, tenemos ganas de probar! Besos.

    ResponElimina