divendres, 29 d’abril del 2011

Avui es demà?

Aquesta es una pregunta que em fa sovint l'Àfrica, i es que els conceptes avui i demà son una mica complicats d’entendre.

Jo sempre li dono la mateixa resposta: no, avui es avui.

Procuro, però, utilitzar dos recursos per tal que ella ho vagi interioritzant.

1. El calendari; ja us vaig explicar que els dies de la semana i el cartellets del temps son mòbils i cada dia traiem el dia de la setmana i el temps d'"Ahir" posem el d'"Avui" en el d'Ahir, el dia de la setmana de "Demà" al d'Avui, mirem el dia que fa i fem la previsió meteorològica per l’endemà...



2. Per altra banda intento implicar el dia de la setmana en les nostres converses i quan vull dir "demà...", intento dir "demà dissabte..."

Mica en mica...

6 comentaris:

  1. Sabrina, qué bueno, tengo un imprimible en barbecho y sale esto :DDDDDDD

    Un besiño :*

    ResponElimina
  2. Hola Sabrina, tens un premi en el meu bloc.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Pues es buena idea sacarlo en uno de tus impeimibles Meni, me consta que Africa no es la única que con estos cacaos :)

    Gracies Marisol, en breu rebre el premi oficialment ;)

    Una abracada gegant per les dues.

    ResponElimina
  4. Sí claro, es que esto es típico de todos los niños :)

    Un petó :*

    ResponElimina
  5. Hola Sabrina!
    Una eina que ha ajudat moltissim el meu fill amb la noció del temps és la "frisa del temps" o no sé com es diu en català, en fi, és una eina de Montessori, una llaaaarga tira de paper (ben bé uns 5 metres crec) que representa tot l'any, i cada dia enganxem un paperet amb el nom del dia (dimarts per exemple) amb el número del dia. Hi han dos colors, un pels dies de entre--setmana, i l'altre pel cap de setmana (va molt bé pq el seu pare no treballa el cap de setmana, ara ho ha entès). També enganxem fotos de coses que farem aviat, alguna excursió, visita de la familia, etc. Així compta els dies que falten, però tb a vegades mira enrere, i es dona compte que ja fa temps que hem anat a visitar tal cosa. Perquè abans, tot era "ahir, avui, o demà", no hi havia més.
    Bueno, segura que trobes a internet unes explicacions millors que les meves, però t'ho recomano!
    Alice

    ResponElimina
  6. Alice, moltes gràcies!!! M'ha encantat la teva recomanació; suposo que després també serveix de diari visual... Per aquest any difícil, però crec que pel 2012 m'animo segur!!!

    Molts petons i molta sort (calculo que ja et deu quedar poc...)

    ResponElimina