dimecres, 26 de gener del 2011

Més sobre pintura

Aquests dies m'ha donat per aquí, que hi farem! Segur que després estic mesos sense mencionar-la...

Tinc pendent fer-vos un resum sobre un llibre "Usted es el primer profesor de su hijo" que em vaig comprar ja fa uns mesos, però mentrestant us faig fent comentaris parcials :)

Es un llibre escrit per una mestra d’infantil Waldorf. Hi ha un capítol dedicat a la pintura, que es el que ara us comentaré.

Recomana, com una de les millors experiències per un nen petit, pintar amb aquarel•les sobre un paper humit, que li dona moviment a la pintura. Només calen 3 colors, els bàsics, això si, la pintura ha de ser de primera qualitat i de colors intensos, groc daurat, blau cobalt i vermell carmesí, en tubs. També indica que el paper sigui d'alt gramatge i el pinzell pla, d’alemanys 8mm d'ample.

S'ha de començar fent servir només un color, se suposa que els nens veuran QUE els suggereix aquest color, trobaran tonalitats més fosques, altres més clares, amb contornS diluïts (gràcies al paper mullat i al tipus de pinzell).

Quan ja hagin experimentat amb els 3 colors per separat, cal oferir-li dos colors alhora per tal que descobreixin que passa quan aquests es combinen...

4 comentaris:

  1. Hola Sabrina,
    interessant això que expliques. Sempre em costa resentar-li l'activitat pintura al MArtí. De fet sempre se'ns escapa una mica de les mans i a mi em dona la sensació que ell s'estressa i no en treu massa de positiu.

    Salut,

    ResponElimina
  2. M'alegro que et sembli interessant; ja m'explicaràs si heu fet alguna cosa i si us (li) ha agradat.

    Petons.

    ResponElimina
  3. Ay, siempre estoy pendiente de hacerme con ese libro!!!! gracias por recordármelo!!

    ResponElimina
  4. No te lo pierdas Marta, es muy inspirador.
    Besos

    ResponElimina