dimecres, 13 d’octubre del 2010

Xifres tallades

Fa uns dies que l'Àfrica torna a estar interesada en els nombres; bé, el cert es que mai ha deixat d'estar interessada, però ara torna a tenir ganes de manipular quantitats; m'ho va demostrar l'altre dia comtpant una i un altre vegada globus de matinada.

He fet un material Montessori que he trobat adient pel moment: les xifres tallades amb fitxes. Sì punxeu aqui podreu accedir a un pdf on he posat les diferents quantitats des de el 0 fins al 9 (amb dos ceros i dos uns per tal de fer el 10 també) i totes les rodones necessàries per fer les fitxes. El 9 l'he tallat al meu aire perquè em sembla liar a la nena amb dos números iguals però que son diferents i no he trobat cap tipus de lletra que fes la diferenciació.

Quan ja havia tallat tots els nombres i estava tallant la tercera fitxa m'he enrecordat que abans de l'estiu l'Àfrica es va entossudir en comprar una caixeta amb 70 fitxes de parxís de color rosa i he pensat que era el moment de fer-la servir. Segur que ella ja pensava en comptar-les ;).
Va fantàstica perquè així, tinc una capseta la mar de mona per desar el material.




Aquest cop ha fet el joc amb el papa, ja que, en quant ha vist la capseta, ha anat a ensenyar-li i li a dit: juguem papa, juguem!?

Els 3 primers números els ha fet ell sol i la resta ho han fet de forma conjunta. Crec que li ha agradat...

Es important posar-los així amb 2 columnes perquè (se suposa) que quan la nena estigui preparada s'adonarà de la diferència entre parells i imparells...

6 comentaris:

  1. Aquest material m'agrada molt, és una manera senzill ade treballar el tema. Nosaltres però la rodona de la xifra senar la posem al mig i diem que "está la porta tancada".

    Rosa i vermell segur que a la Nora li encantaría el material d'aquests colors!!

    Petons

    ResponElimina
  2. Algún dia et sorprendre amb algún material que no hagis fet servir...

    Es el meu repte pel 2011 :D

    Petons!

    ResponElimina
  3. jajaja eres una exagerada!!

    A més els teus materials surten millor a la foto jejeje

    Petons

    ResponElimina
  4. Está genial, me gusta mucho! Gracias por enlazarlo Sabrina.

    Un petó molt grand :*

    ResponElimina
  5. Hola,
    hace tiempo que sigo tu blog, me encanta!! Ahora me ha dado por empezar a hacer material y tengo una preguntilla. En la foto, los números parecen de plástico. ¿Cómo los has hecho?

    Moltes gràcies
    Leire

    ResponElimina
  6. Jeje, están plastificados...

    A veces en el Lidl tienen ofertas de plastificadoras por 15 o 20 euros, creo que vale la pena hacerse con una...

    Ya contarás que tal!!!

    Un abrazo

    ResponElimina