dimarts, 26 d’octubre del 2010

Mares creatives



Fa un parell de mesos vaig agafar un llibre a la biblioteca que, si no recordo malament, es deia "Madres creativas, hijos felices". Aquest llibre no et donava idees per fer manualitats, sino per aconseguir que els nens facin aquelles coses que nosaltres volem que facin d'una forma divertida per tots.

El llibre començava força bé, molt respectuós amb les criatures, venia a dir que els nens tenen els seus ritmes, que no ens volen pendre el pél, que si demanen alguna cosa es perque la necessiten, que moltes vegades no saben posar-li nom a allò que pensen/senten... em va semblar molt extrany no haver-ne sentit parlar mai d'aquest llibre; fins que vaig arribar a la part pràctica (cap a la pàgina cent i pico), aquí posava exemples, que anaven més o menys per aquí:
- Per que reculli la habitació: vinga, a veure qui acava primer...
- Per que mengi: Si t'acaves tota la sopa podràs menjar un tros de pastís...
- Per que faci cas en general: Com t'estimo quan et portes bé...
Aquí vaig deixar de llegir.

He pensar que ens podriem donar idees creatives de debó, sense xantatges, competicions, ni recompenses.

La meva idea es que creeu una etiqueta que s'anomeni "Mares creatives" i que sota aquesta expliqueu els vostres trucs. Quan feu la primera entrada podeu posar el link de l'etiqueta i així serà molt més sencill fer-ne el seguiment.


6 comentaris:

  1. Bueno, i sort que no va dir: La mama no t'estima si fas això.
    Que això ho he sentit jo moltes vegades!! I em posa la pell de gallina. No entenc com una mare o un pare li pot dir al seu fill que no l'estimarà si fa o no fa.
    Ara, això de la sopaaaaa...... allà he pecado yo más de una vez jejeje.
    Un no pot ser perfecte..... snif.

    ResponElimina
  2. Jejeje Marva, això de la sopa ho has dit tú i mitja humanitat, això i coses pitjors ¡que et penses! Per això vaig agafar el llibre de la biblio i per això us faig aquesta proposta...

    La cosa es que d'un llibre que es diu "Madres creativas" jo m'esperava un altra cosa.

    Molts petons.

    ResponElimina
  3. Fa temps també el vaig veure a la biblioteca i al començar a llegir-lo vaig pensar: "ostres la solució a molts moments tensos del dia dia". Vaig anar directa a la part pràctica i el vaig tornar a deixar a l'estanteria. Massa bonic, eh???

    Doncs res, nosaltres a l'hora de menjar: s'asseuen a taula el pare i ell i jo vinc de la cuina amb la safata pincant a aquesta i cantant : "txantxan avui per sopar:...." i després cantem el NyamNayam bon profit. Fins ara funciona.

    El que portem pitjor és el canvi de bolquer i el vestir-nos...vam passar uns dies que mentre el vestiem a ell també ho feiam als gegants de Montblanc...però passada la novetat...

    Salut i a fer volar la imaginació!

    ResponElimina
  4. Que bé! M'agrada comprovar que hi ha més persones tant exigents com jo amb segons quins llibres... ;D

    Gràcies per les teves aportacions, m'ha encantat això de vestir als gegants de Montblanc...

    Una abraçada i molta creativitat :)

    ResponElimina
  5. Potser ser creativa no vol dir aconseguir que facin allò que nosaltres desitgem si no donar-los eines per escollir i ser lliures. A mi em passa sovint que si vull que facin alguna cosa que elles no volen se'm dispara l'automàtic del xantatge, és molt trist però és. En canvi quan escolto, i respecto, o dialoguem i arribem a acords, aquí si que em sento creativa. De totes maneres hi pensaré i quan tingui algún "truc", tipus sals de bany i banyera plena perque estiguin una estona relaxades i pugui estar-ho jo també, doncs la penjaré al blog. Una abraçada Sabrina.

    ResponElimina
  6. Si, jo també ho penso això, pero de vegades hi ha coses... P.exemple: l'Àfrica té caries i, com que no vol que el dentista se les tregui i jo no vull que li arrivin a fer mal, s'ha de rentar les dents cada nit. Es dificil raonar-ho amb una nena de 3 o 4 anys, al principi vam fer unes normes consensuades: ens les rentavem juntes, jo després acabava de rentar les seves, li cantava una canço,... però se'n va cansar. Ara cada nit, em converteixo durant 5 minuts en la "Rentadents, Rentaguais, la rentadora de dents professional", xerrem una estona, m'explica com li ha anat el dia i li rento les dents :).

    ResponElimina