dimecres, 14 d’abril del 2010

Nombres per pesar

Fa uns dies que tenim a casa aquests números...



Tenen dues peculiaritats força interessants; la primera la podeu veure a simple vista: els parells son vermells i els imparells blaus. La meva intenció es que l'Àfrica en algún moment es pregunti perquè son diferents i que ella sola trovi la relació i diferència entre ambdós grups.

L'altra peculiaritat la podeu deduir llegint el títol de l'entrada: cada número pesa diferent, l'u pesa molt poquet i el 10 pesa bastant; se suposa (encara no ho he comprovat)que el dos i el tres (per exemple) pesen el mateix que el cinc. Crec que no cal que us expliqui quina es la meva intenció en aquest cas ... :)

Ara, l'Àfrica els manipula i els col·loca al plàstic que venia amb la caixa i que té el motlle dels nombres.



L'altre dia vaig poder comprovar com son de certes les teories de Piaget que diuen que els nens aprenen amb moviment, em va semblar força curiòs. Estavem al llit i l'Àfrica estava col·locant els nombres tal com us he dit i en quan va acavar es va posar a saltar tot comptant els salts que feia i, tot seguit, es va posar a cantar la cançó aquella de "Un elefante se balanceaba sobre la tela de una araaña..." :D

Hi ha una cosa, però, que no m'acava d'agradar respecte aquests nombres (em pasa amb d'altres també) i es que el 6 es exactament igual que el 9; no podrien fer el 9 amb un pal per tal de no confondre als infants?

4 comentaris:

  1. Un material molt interessant!! Em podríes dir on l'heu trobat?

    Gràcies

    ResponElimina
  2. I es clar!
    http://colecreativo.com/masdatos.php?id=401
    Van trigar una mica en servirme el material però tampoc m'era molt urgent. Si dones un vistaso per la web trobarás moltes coses interesants, per veure els preus t'has de registrar; hi ha moltes coses a un preu molt raonable.

    ResponElimina
  3. també m'ha agradat aquest material, és gaire car? Ja faré una visita a la web, tot i que no estic acostumada a comprar per internet, encara no ho he fet mai.
    Sobre això del 6 i el 9, és interessant. Que un mateix símbol del dret o del revés pugui significar una cosa o una altra també. Quan li vaig explicar a la Clara que el nombre 8 tombat era l'infinit... Ara és el seu nombre preferit! El 5 al revés s'assembla al 2, la lletra E girada al 3, etc. A mi m'agrada això, em desperta curiositat.I el 6 i el 9 junts fan el 69, un nombre ben especial ;-), que és el símbol astrològic de cranc, fan una lluna, un ying yang, dos peixos que es busquen la cua. De vegades, quan una cosa ens sembla una dificultat i li donem la volta pot arribar a ser lo més creativa, cal fer-s'hi amic.
    espero haber-te servit una mica d'ajuda, com tu ho ets de mi amb els teus posts. Per cert, a les 4 de la matinada l'has escrit? Ui, ja no m'enrecordo de la lactància...
    Una abraçada Sabrina, fins aviat!

    ResponElimina
  4. Gràcies per les teves idees fil de seda.
    Doncs, si, a les 4 de la matinada, si es que tenim uns horaris... ens em llevat a les 12 avui, no se pas com ho fariem si anessim a l'escola...

    Ah! El preu... 11,43.

    ResponElimina