diumenge, 6 de maig del 2012

Festa de la fecunditat

Els antic celtes celebraven la festa de Beltaine a principis de maig.

Era una festa a la fecunditat, de vegades celebrada d'una forma una mica promiscua per nosaltres. S'apropa l'estiu i comencen a sortir les flors, les abelles comencen a fer la seva feina i a polinitzar (fecundar) per tal que dintre d'uns mesos les plantes i els arbres donin els seus fruits.

 Curiosament, seguim fent festa el dia 1 de maig, encara que el treball no te gaire a veure amb tot això que explico. No obstant, uns dies abans, el 22 d'abril, es celebra el dia de la terra i el primer diumenge de maig, el dia de la mare. Si hi ha alguna cosa que representi la fecunditat es, sens dubte, la mare i la terra (considerats per molt com la gran mare).

 Així li vaig explicar a l'Àfrica, li vaig dir que per aquestes dates la gent celebra el dia de la terra i el dia de la mare, i que tot això es fa perque, des de fa molt de temps, es celebra la vida, la natura que reneix.

 Vam parlar que tenim el balcó ple de flors...


Però no tenia molt clar com celebrar-ho. Vaig deixar passar els dies, a veure si m'inspirava, i res... No ha calgut. Dissabte vam sortir a donar una volta pel poble i teniem un carrer (molt proper a casa i peatonal), engalanat amb flors.

 




També hi havien músics al carrer... Ambientillo de festa total :)

3 comentaris:

  1. Quina festa tan maca per a explicar-lis als nens. Una abraçada!

    ResponElimina
  2. És molt maco, gràcies per compartir-ho

    ResponElimina
  3. :)
    gràcies a vosaltres per comentar gairebé totes les meves entrades

    Una abraçada!

    ResponElimina