dilluns, 21 de novembre del 2011

Mapes de Disset

L'any passat, per Nadal, vaig veure aquests dos mapes a les botigues... Em van encantar! No ho vaig dubtar, tot i que era d'hora per l'Àfrica, els vaig comprar i els vaig desar a l'armari... Per quan calguin ;)

Fa poquets dies, estava fent una re-organització d'armaris a casa i, casualment, l'Àfrica els va veure. Val a dir, que jo pensava que encara no havia arribat el moment i no tenia cap intenció de treure'ls, però, ja sabeu... les coses van com van i a l'Àfrica li van interessar i els va voler treure...

Ha estat la primera vegada que l'he ajudat amb un puzzle.

Es tracta de dos mapes, un de Catalunya i un altre d'Espanya; el voltant del mapa (mar i territoris colindants) esta fet de peces de puzzle normals i el mapa en si son les comarques i provincies respectivament, cada peça es una provincia espanyola o una comarca catalana.

El primer dia vaig fer el voltant d'amdos mapes i després li anava donant les peces interiors, mentre li deia el nom i li feia una petita explicació (el Baix Penedes, aquí viu l'avia..., Osona, Vic d'aquí son típiques les botifarres, veus que n'hi ha una dibuixada?...)

En els darrers 4 dies ha fet ambdos puzzles un mínim d'1 cop cada dia... i, es increible com absorveix la informació aquesta canalla!

Encara vol que l'ajudi a fer la vora, però, per descomptat, ja la fa gairebé tota sola i les peces interiors ja no li cal mirar on van!

El mapa d'Espanya el comença buscant les 4 provincies catalanes, continua amb Murcia(d'on es la Isa), Extremadura (aquesta que son 2), Mallorca (on viu la Vera) i després va fent segons li van sortint, i no dubta d'on van les peces, ja ho sap! Avui, quan ha acabat li he fet alguna pregunteta, per veure si li havia quedat alguna cosa del primer dia... On es el poble del iaio? On viuen el Nico i la Violeta? I el Jaume i la Cristina?... I tant que havia estat atenta! Fins i tot m'ha preguntat ella si el Raulito (que viu a Madrid) haurà anat algún cop a casa del rei...




I amb el de Catalunya, si fa no fa...També té unes comarques preferides que procura buscar-les només començar: l'Alt Empordà (on es la caseta de fusta), la Garrotxa (pel Croscat), el Pla de l'Estany (que es on vam estar aquest estiu amb un munt de nens que no van a l'escola), el Baix Llobregat (que es on vivim) i les terres de l'Ebre (que li agrada especialment la forma que tenen)...




Que us he de dir? Us recomano aquests puzzles
Es una llàstima que només hagin fet aquests dos.
Estaria genial que hi hagués un del mon i un per cada continent...
Esperem que a aquests de Disset els vingui l'inspiració i els acabin comercialitzant.

4 comentaris:

  1. Doncs moltes gràcies per la recomanació!!! El Jan ha après el nom dels continents amb un puzzle molt xulo que tenim ... Me'ls apunto a la llista!!!

    ResponElimina
  2. És veritat que están super bé, nosaltres tenim el d'Espanya i ara tot i que fa temps que no el treiem el Damian va tenir uan temporadeta que li encantava.

    Petons

    ResponElimina
  3. A les tendes de fotografia pots fer els teus propis puzzles. Si t'interessa algun continent podeu pintar-l'ho vosaltres i despres fer el puzzle... no sera el mateix pero potser li agrada a la sabrina

    ResponElimina