dimarts, 23 de febrer del 2010

Activitats espontànies del dia a dia

A l'Àfrica, com a qualsevol nen, suposo, el que més li agrada es fer el mateix que nosaltres. Us faig 5 céntims d'algunes de les seves activitats.


Un dia, se'm va ocorrer posar-li una corda a modus d'estenedor a la seva mida i li vaig comprar unes pinces d'estendre també de la seva mida. Ja no em deixa que estengui la seva roba ni la de la seva germana. Potser no seria la forma en que jo ho faria, però tot es qüestió de pràctica. La veritat, amb poques coses l'he vista tant metòdica com amb aquesta, sobretot a l'hora de recollir-la. Ella sola decideix veure si esta seca i si es així, agafa la seva palangana i la bossa de les pinces, treu tota la roba tirant les pinces a terra, després recull totes les pinces, desa la bossa i porta la roba neta al sofà per plegar-la. A veure si continua fent-ho fins als 16 anys ...


Un altra idea: li vaig posar una taula d'aigua (la vella banyera de quan era petita a sobre d'una capsa de plàstic - no se ben be perquè amb la Mara no la fem servir...), li vaig mostrar que quan volgués jugar amb aigua encengués la dutxa i omplis una mica la banyera i vaig deixar a dins algunes joguines d'aigua (jerres de transvasar, una esponja,...). El cas es que quan me n'adono ha possat sabó a l'esponja i esta fregant les parets del bany (netes, netes no van quedar, pero la intenció es el que compta, o no?).


Que dir! La cuina... Aquesta activitat es fa pràcticament cada dia, sino remena, talla, o trenca ous, o... Aquí donant la volta a l'hamburguesa...


Bé, vam perdre una bossa, amb les claus i el carnet a dins: va tocar canviar el pany (per si les mosques) i clar! L'Àfrica es va buscar un bon ajudant.

CONTINUARÀ ...

2 comentaris:

  1. Hola SAbrina :)

    Moltes grácies por seguir el meu blog! :)

    ¿Tú también eres homeschooler? si es así me gustaría "presentarte" en mi blog si no te importa.

    Un petó :*

    meni^-^

    ResponElimina
  2. Bueno, como le digo a la gente que me pregunta: Si, Africa podria haber empezado el colegio este año si hubieramos querido. No se si se me puede considerar homeschooler todavia (tiene 3 años y medio). Pero esa es la idea.

    Gracias por tu comentario y claro que me puedes "presentar" en tu blog (que ya has visto que me parece muy interesante).

    Nos vamos viendo.
    Un beso

    ResponElimina