dimecres, 28 de març de 2012

Taller de pintura :)

Alguns de vosaltres ya haureu sentit parlar de l'Educació creadora, pels que no, us recomano la visita a aquesta pàgina.

Simplificant mooolt, ve a dir que el dibuix i la pintura es quelcom que ens surt de dins, es una necessitat que tenim els humans i no necessitem que ningú ens ensenyi, ens dirigeixi o jutgi. Tres coses molt dificils quan parlem de dibuix i nens, oi?

Tothom intenta ensenyar els nens a dibuixar, tal com diu aquest document, fins i tot les persones que reconeixen que no saben pintar, es a dir, la majoria :)

He de reconeixe-ho, jo també ho feia. Son coses que fas sense pensar-hi i viag agrair molt que una amiga m'adreces a aquesta pàgina que jo us dirigeixo ara.

Bé, aquesta setmana he intentat portar un bocinet dels tallers de pintura del JM Castro a casa.

He agafat només 3 colors, els he posat cadascun en un pot, amb dos pinzells i un got d'aigua per color. El got es per mullar el pinzell quan sigui necessari per agafar color. Perquè dos pinzells per color? En principi hauria de ser un prim i un gruixut, per fer trassos diferents, jo n'he posat dos perquè es molt dificil que la Mara s'esperi a que l'Àfrica acabi amb el que esta fent servir.
Cada color te els seus pinzells i el seu got d'aigua per no barrejar els colors i no tenir que estar netejant a fons els pinzells cada cop que es vol canviar de color.
La pintura hauria de ser acuarela (i de bona qualitat), però aquest cop he fet servir pintura de dits no tóxica, no sabia ben be com reaccionaria la Mara i, si s'emportava pintura a la boca, preferia que fos "sana"; l'experiència ha estat positiva així que la propera vegada crec que anirem a per l'acuarela.

Quin es el meu paper? De serventa :), he d'estar a l'aguait per solucionar qualsevol contratemps que aparegui (que es vessa un got, que el pizell esta massa mullat, que s'olbliden de que cada color te el seu pinzell,...)

Esta força bé que siguin dos edats diferents, es la millor fórmula perquè no comencin a comparar els seus dibuixos i així cadascuna pinti de la forma més lliure.

Vaig enganxar un parell de papers a la vidrera de la cuina... No ho tornaré a fer així, la llum a contrapaper feia que no s'apreciecin bé els colors mentre pintaven. La propera vegada el paper enganxat a la paret.Us animo a provar-ho!

3 comentaris:

  1. Quina experiencia mes bonica. Aquest document sobre educació creadora també em va fer reflexionar molt al seu dia. Bona idea lo dels dos pincells.

    Petonetes.

    Yvonne.

    ResponElimina
  2. Totalmente de acuerdo con tus palabras!

    ResponElimina