dimecres, 26 d’octubre de 2011

Taulell de 100He fabricat aquest taulell de 100.

Primer he impres aquesta cuadricula en un full de color blau i l'he plastificat. Seguidament l'he enganxat amb la pistola de silicona (quin invent!) a una fullola de fusta i amb un llistó de fusta de 1x1 cm he fet un marc.

Després he impres aquesta cuadricula númerada en una enganxina tamany DIN-A4 i l'he enganxat en un altre DIN-A4, aquest cop de cartro-pluma (un altre invent...), aquest cartro pluma (que es tot de color blanc) es talla molt bé amb un cuter.

Tot això m'ha portat, més o menys, hora i mitja i ha quedat molt curiós.

Espero que amb aquest material descobreixi com funciona el sistema decimal.

L'Africa en quan l'ha vist li ha interessat i m'ha dit que volia "posar els números seguits així (en files)". La primera filera, es clar, la fet bé, la segona s'ha començat a liar, quan ha arribat al 12 ha posat el 21, després el 13 i quan ha trobat el 31 se'ls ha mirat una estona :). En trobar el 100 l'ha col·locat a l'última casella "perquè aquest té tres números" i llavors a començat a col·locar els números que anava trobant sense cap ordre, un darrere de l'altre... Mica en mica, no hi ha cap pressa.

diumenge, 23 d’octubre de 2011

Taller Montessori de Matemàtiques a Barcelona

Algún que altre cop us he parlat de la parella Montessori Canela, guies Montessori de primaria i secundaria i pares de 4 fills.

Pels que no ho heu llegit altres vegades, dir-vos que es un plaer fer tallers amb ells. En Marco es més teóric i, com esta fent un Master en Neurociència, es capaç de donar-t'he les explicacions cientifiques d'allò que la doctora Montessori va observar fa més de 100 anys; la Beth, per altra banda, es capaç de transportar-te a la teva infantessa ja que exerceix el seu paper de guia Montessori a la perfecció.

He destacat que son pares de 4 fills perquè es un valor afegit per les families que eduquem a casa,ja que poden compendre amb molta més facilitat les dificultats que hi ha al hora d'aplicar el mètode a la llar.

Aquest taller que fan el cap de setmana del 12 i 13 de novembre jo el vaig fer al juliol de l'any passat i us assguro que val MOLT la pena.

Aquest taller va adreçat tant a families com a educadors i, si us inscriviu abans del 5 de novembre o si ja heu fet algún taller l'any 2011 amb ells, us faran un 10% de descompte.

Aquí us adjunto el document on es detalla tota la informació.

Per inscripcions us podeu adreçar a:

Mireia Oliva Dordal
600.35.92.52
montessoribarcelona@gmail.com

dimarts, 18 d’octubre de 2011

Reunió sense escola Barcelona

Molts de vosaltres ja sabreu que des d'ALE s'ha proposat realizar reuniones locals per debatre sobre quin es el millor camí per defensar la nostra opció educativa.

A Barcelona es celebrarà una d'aquestes reunions, sera el proper diumenge 23 d'octubre al parc de l'Estació del Nord. Us deixo aquí un enllaç a la convocatòria.
I aquí una proposta de punts a debatre.

Be, ja ho diu la convocatòria, esteu tots convidats :)

dimecres, 5 d’octubre de 2011

Seguint la linia de punts

M'ha semblat molt curiós.

Sempre he pensat que aixó de seguir la linia de punts era un invent per tal que els nens practiquesin determinades habilitats en el dibuix, que era quelcom imposat des de fora...

Aquesta tarda l'Àfrica s'ha posat a dibuixar a la pissarra, ha començat fent linies, després a fet uns quants punts tot picant amb el guix al caballet i, finalment, s'ha posar a unir els punts entre si...

dilluns, 3 d’octubre de 2011

El pinxapunxa

Recordo que jo tenia un joc com aquest, i ho recordo molt vividament; per això, imagino que tindria al voltant del 8 o 9 anys...No se m'havia acudit que a les nenes els pogués agradar... Les trobava petites :)

Aquest cap de setmana, però, vam estar a casa d'una amiga i la Mara (sobretot) el va descobrir; aquesta amiga m'ha deixat que me'l emportés (per descobrir si es un caprici passatger o cal gastar-se els quartos aprofitant que ve l'aniversari de la petita), ja que el seu fill fa molt temps que no li fa cas...

Fa 2 dies que es la joguina estrella :)


Si us pasa com a mi, que penseu que aquesta joguina es per més endavant, val la pena que els hi oferiu, potser us donen una sorpresa ;)