divendres, 5 d’agost del 2011

Les peixeres GAMAR

En aquesta entrada us parlava una mica de la MªAntonia Canals i el seu Gabinet de Recerca Matemàtica...

Entre els materials que vaig construir estaven aquestes peixeres. Es tracta de disposar dins les peixeres diferents nombres de peixos, de diferents mides i dispossats de diferents formes, es a dir, en una peixera poses 3 peixos grans, en un altra 3 peixos petits dispersats per tota la peixera i en una darrera 3 peixos petits tots tocant abaix, per exemple; amb el temps, els nens s'han d'adonar que hi ha la mateixa quantitat a les tres peixeres i tu descobreixes que ha assolit un altre nivell en el coneixement de les matemàtiques.

L'Àfrica no els hi va fer mai gairé cas... Un dia les va agafar (al cap de molt temps d'haver-les fet) i em va preguntar com era que només hi havia 2 peixeres amb 1, 2 i 5 peixos, n'hi havien 3 de 3 i 4 peixos i una de cap i 6... :)

Avui les ha tornat a agafar i he vist que ha fet un altre fita, s'ha posat a ordenar-les per quantitat, descartant les quantitats repetides.



Penso que ja no tornarà a fer-les servir mes.

4 comentaris:

  1. Què interessant! M'agrada molt aquesta activitat.

    ResponElimina
  2. Si, estan molt be les activitats de la Canals, et recomano que llegeixis alguna cosa escrita per ella o que morís algun vídeo seu. Segur que t'agrada!

    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Hola Sabrina
    Em diuen Cristina i t'escric des de València. Acabe de descobrir el teu bloc i he fet un paronet mentres el "fullege" per a fer-te una consulta: on compres tu els materials per a fer les manualitats? Conéixes alguna tenda online? Tot el que trobe és Americà i em costa molt trobar coses tan senzilles com ara pompoms.
    Moltes gràcies i fins aviat.
    Cris

    ResponElimina
  4. Hola Cristina!
    Encantada de tenir-te per aquí :)

    A Barcelona hi ha una tenda que es diu Servei Estació que te un munt de coses per fer manualitats, a Abacus, també pots trobar un munt de cosetes...

    Quan dius pompons, et refereixes a això?
    http://decorareciclaimagina.blogspot.com/2011/06/tutorial-pompones-faciles-easy-pom-pom.html

    Una abraçada i fins aviat

    ResponElimina