divendres, 30 de març del 2012

Calendari de celebracions

He decidit fer el nostre propi calendari de celebracions, ens servirá per parlar de cultures antigues...

Hem començat amb la festa de la primavera. Vaig trobar que els celtes celebraven Ostara del 20 al 23 de març, per celebrar-ho, feien caceres, pintaven i colorejaven ous (d'aqui els ous de pasqua?).

Jo me l'he fet a la meva manera :). Per nosaltres aquesta festa no té nom, es la festa de la primavera i ja està. Comença un dia abans, el dia que li fem uns regalets al papa per que tingui alguna coseta nostra a prop quan no esta amb nosaltres.

Com ho celebrem? Preparant-nos pel bon temps :)
Hem recollit la terraseta, transplantat les plantes que ho necessitaven, hem fet un planter i hem deixat preparades un parell de caixes amb pals, pedres i piñes per jugar al solet.






Ha volgut ser com un ritual per donar la benvinguda a la primavera.

dimecres, 28 de març del 2012

Taller de pintura :)

Alguns de vosaltres ya haureu sentit parlar de l'Educació creadora, pels que no, us recomano la visita a aquesta pàgina.

Simplificant mooolt, ve a dir que el dibuix i la pintura es quelcom que ens surt de dins, es una necessitat que tenim els humans i no necessitem que ningú ens ensenyi, ens dirigeixi o jutgi. Tres coses molt dificils quan parlem de dibuix i nens, oi?

Tothom intenta ensenyar els nens a dibuixar, tal com diu aquest document, fins i tot les persones que reconeixen que no saben pintar, es a dir, la majoria :)

He de reconeixe-ho, jo també ho feia. Son coses que fas sense pensar-hi i viag agrair molt que una amiga m'adreces a aquesta pàgina que jo us dirigeixo ara.

Bé, aquesta setmana he intentat portar un bocinet dels tallers de pintura del JM Castro a casa.

He agafat només 3 colors, els he posat cadascun en un pot, amb dos pinzells i un got d'aigua per color. El got es per mullar el pinzell quan sigui necessari per agafar color. Perquè dos pinzells per color? En principi hauria de ser un prim i un gruixut, per fer trassos diferents, jo n'he posat dos perquè es molt dificil que la Mara s'esperi a que l'Àfrica acabi amb el que esta fent servir.
Cada color te els seus pinzells i el seu got d'aigua per no barrejar els colors i no tenir que estar netejant a fons els pinzells cada cop que es vol canviar de color.




La pintura hauria de ser acuarela (i de bona qualitat), però aquest cop he fet servir pintura de dits no tóxica, no sabia ben be com reaccionaria la Mara i, si s'emportava pintura a la boca, preferia que fos "sana"; l'experiència ha estat positiva així que la propera vegada crec que anirem a per l'acuarela.

Quin es el meu paper? De serventa :), he d'estar a l'aguait per solucionar qualsevol contratemps que aparegui (que es vessa un got, que el pizell esta massa mullat, que s'olbliden de que cada color te el seu pinzell,...)

Esta força bé que siguin dos edats diferents, es la millor fórmula perquè no comencin a comparar els seus dibuixos i així cadascuna pinti de la forma més lliure.

Vaig enganxar un parell de papers a la vidrera de la cuina... No ho tornaré a fer així, la llum a contrapaper feia que no s'apreciecin bé els colors mentre pintaven. La propera vegada el paper enganxat a la paret.



Us animo a provar-ho!

dilluns, 12 de març del 2012

Què passa amb el bloc?

Doncs, la veritat no ho se...
Van passant els dies i no hi han entrades.

Suposo que es una barreja de coses; estem poc a casa, les inquietuds de l'Africa son mes teòriques, tinc altres projectes entre mans, he començat a teixir (així que comento menys coses) i, potser, necessitava unes vacances de bloc :)

Tard o d'hora ens tornarem a veure sovint

Petons a tots!