dilluns, 27 de desembre del 2010

Decoració nadalenca

Si, ja ho se, aquesta entrada tenia que haver-la fet, com a mínim, la setmana pasada, però... Surt ara.

Tenia pensat fer els triangles constructius de Montessori amb gomaeva, però no m'en vaig sortir, així que tenia un munt de gomaeva a casa i he decidit fer-la servir pels guarniments de Nadal.

He fet un arbre amb "boles" que ja heu vist a l'entrada anterior. L'arbre el vaig fer jo sola, amb les boles em va ajudar l'Àfrica; li vaig proposar que retallés la gomaeva però, com que no ha practicat massa a això de retallar per la linea no li va semblar bona idea, vaig proposar-li, doncs, que enganxes les plantilles amb cel·lo a sobre de la planxa de gomaeva i, tal com sospitava, ho va fer encantada (no se que té aquestes darreres setmanes amb el cel·lo que me'l escampa per tot arreu)



Jo em vaig encarregar de retallar les boles i quan ja estaven així, l'Àfrica les va muntar (jo vaig fer la primera i ella la resta).



Per penjar-les a l'arbre vaig agafar un fil groc i una agulla i les vaig cosir: una puntada a la bola, una puntada a l'arbre i un llacet, no ha quedat pas tan malament, no?



Després he fet unes quantes "llums" com aquesta, amb fulles de roure enganxades al got amb cel·lo d'aquest de dues cares. Es una idea que vaig trobar ja fa temps al bloc de maxylola, encara que ells feien servir un cordill.



Volia fer més cosetes (per això he trigat tant a fer l'entrada) però, aquest any no ha estat posible; fins i tot tinc un Pare Noel a mig construir...



L'Àfrica comença a reconeixer unes poques lletres, entre elles la seva, així que se'm va ocorrer "marcar" els regals amb la inicial de cadascun de nosaltres. De seguida va saber quin era el seu, crec, a més, que això li servirà per començar a conèixer les nostres (encara que no tenia aquesta intenció).
Les he fet amb plantilla, igual que les boles, com que trobo que no han quedat malament del tot i això que les vaig fer molt tard i una mica de pressa i correns, m'ha animat per intentar fer, de mica en mica, l'abecedari mobil Montessori, ja us explicaré...



Potser aquesta idea encara us serveix per reis...

divendres, 24 de desembre del 2010

Bon Nadal!



Ah! Que no es dimarts? Llavors, escriure alguna cosa... ;)

Uns gelats molt amorosos

Avui hem menjat gelat.
Si, a l'Àfrica li es ben bé igual el temps que faci...

Ja fa una setmaneta que va preparar amb el papa el gran berenar d'avui: van fer un suc de taronja, el van posar en una safata per fer glaçons amb forma de cors i li van posar un escuradents a cada glaçonet...

El resultat ha estat aquest.



La veritat es que estava força bo, es clar, era suc de taronja.
La Mara que, com es normal, sempre vol tastar tot allò que menjem, també ha aconseguit el seu gelat. Per ella, ha estat una experiència més sensorial que per nosaltres, n'ha menjat, se l'ha passat per les cames, l'ha agafat amb les dues mans passant del palet... Ja sabeu, les típiques coses que fan els bebes ;)

dijous, 23 de desembre del 2010

Ca Les Fades

Ja fa uns quants anys que, per aquestes, ens ajuntem per dinar amb els cosins del meu marit; bé, abans de les criatures feiem un sopar ;).

Aquest any ens ha tocat organitzar-ho i, avuit, he pasat amb les nenes per un restaurant a veure quin menú ens podien fer...

No se als vostres fills, però a la meva li encanta menjar fora; clar, que si posen uns cacahuets salats per picar, que si el segon plat està ple de patates i, fins i tot algún dia, menja algunes postres no massa sanes...

El cas es que s'ha entossudit en menjar fora i jo tenia molt clar que dinavem a casa. Si hagués fet bo, potser li hagués proposat fer una carmanyola i anar al parc, però el dia no acompanyava gens... He vist que no la convencia de cap de les maneres i m'he posat a rumiar...

M'ha vingut al cap una idea bonissima (i no es perque hagi estat meva), aquesta ha estat la nostra conversa:
Jo: però, no saps Africa? Han obert un restaurant a casa!
Africa: a casa? (amb cara de ¿que dius ara?)
Jo: Si, a casa, i m'han dit que els plats que hi han a la carta t'agraden tots, que vols que hi anem? a veure si es menja bé!
Africa: I, com es diu? (ja bastant més animada, es que això de la carta...)
Jo: Ca les Fades
Africa: (amb cara d'entusiasmada) Ca les Fadeeees? Siii, anem, corre...

Bé, m'he convertit en mestressa dels restaurant mentre feia la carta, després en cambrera mentre llegia que teniem i agafava la comanda, quan m'he re-convertit en cuinera, l'Àfrica ha estat la nova cambrera del nou restaurant i ha parat taula i portat els plats als clients i, finalment, ens em convertit en els primers clients d'aquest restaurant tan especial.


De vegades es més fàcil del que ens pensem fer-los feliços...

divendres, 17 de desembre del 2010

Perles Montessori

L'altre dia vaig utilitzar les perles. I dic que vaig utilitzar, perque enmig d'una conversa vaig pensar que les perles li servirien per alguna cosa i les vaig treure jo del prestatge.

Estavem esmorçant; l'Àfrica una poma i la Mara una poma bullida (si, teniem els budells una mica remoguts...) i l'Àfrica em va preguntar quantes pomes ens quedaven a la font, li vaig contestar que 3 i va començar a rumiar: queden 3 ... jo tinc una ... la Mara un altre ..., mama, quantes pomes hi havien abans?
Aquí es quan jo em vaig aixecar, vaig anar a l'habitació de les joguines (si, no les tinc totes al menjador) amb l'Àfrica enganxada a les cames i la Mara aupa i vaig treure la supercaixa de les perles. Ho va veure clar de seguida, va agafar una tira de 3 i una de 2 i va comptar, 3, 4 i 5. Ah! Hi havien 5 de pomes.

Llavors em va demanar el penjador i es va dedicar a penjar les perles...
Aquest penjador es per apendre el concepte de les desenes, pero jo, de moment, he tapat la primera xifra i he tret un cargol/penjador de cada número, per tal que practiqui primer amb les unitats.



Tota aquesta activitat va estar seguida de prop per la Mara, que, a estones es menjava les perles i a estones s'asseia a sobre la caixa observava (aprenia?) el que feia sa germana.



Quan l'Àfrica va acabar la seva activitat, la Mara la va ajudar a recollir...



Però era una falsa alarma, perquè encara tenia ganes de fer el triangle de colors...

dijous, 16 de desembre del 2010

Un regalet

Aquesta ha estat una conversa que em mantingut aquest migdia l'Àfrica i jo...

Africa: Aquests bebes qui ens els va regalar?
Jo: Africa, els bebes no te'ls regala ningú, neixen...
Africa: ja, però jo, a nèixer li dic regalar
Jo: Ah! I... a la Mara, també ens la van regalar?
Africa: si, clar!
Jo: Mmmm, i qui ens va regalar la Mara?
Africa: pues, el teu cos!! Els nostres cosos ens regalen bebes.

:o